הפקת פודקאסטים

למה להקים פודקאסט עבור החברה שלכם?

אם נסתכל רגע על מכלול הכלים השיווקיים, לרובם, הקהלים שלכם ייחשפו למשך זמן קצר מאוד של שניות עד דקות בודדות לכל היותר. אפילו באתר האינטרנט שלכם, זמן שהייה ממוצע יהיה 3 דקות בלבד. בתוך כל הכלים של החברה בעולמות השיווק, מרביתם יהיו בכלל כלי פרסום שיעברו מתחת לרף ההשפעה. הם יהיו מסרים תת הכרתיים שלא יגיעו לתת המודעה.

זאת בעוד שפודקאסט, במידה וערוך טוב ומעניק ערך למאזין, אוסף את מלוא תשומת הלב שלו. אותה תשומת לב מייצרת מוכרות והערכה רבה למותג, בדרך שבה כל כלי הפרסום האחרים לא יכולים להעניק. ומעבר לכך, קהל היעד שלכם שהגיע אל הפודקאסט, יאזין דקות ארוכות לכל פרק, ואף לכל הפרקים כולם. הצריבה שלכם בתודעה שלו תהיה כל כך עמוקה, עד שהוא יהפוך למעריץ של המשתתפים בפודקאסט ויחתור לפגישה אישית עימם.

פודקאסט שהוא גם וידאוקאסט שניתן לצפות בו ולהאזין באפליקציות הפודקאסטים, הפך לאחד מפלטפורמות הערך המובילות כיום בעולם השיווק. אני בכוונה משתמש במילים פלטפורמות ערך ללקוחות, מאחר ובניגוד לגישה הרווחת שפודקאסט הוא כלי פרסום, הגישה האפקטיבית היא להפוך את הפודקאסט לפלטפורמה שמעניקה ערך לקהל היעד שלכם. אם אתם מחפשים להפיק פודקאסט, חשוב שתתחילו מהתחלה בצורה נכונה ומוכחת. ככל שאתם תעניקו לקהל היעד שלכם ערך גבוה יותר, ככה הכל יחזור אליכם בעוצמות גדולות שאין ביכולתכם לתאר.

כמה ערך אתם צריכים להעניק בפודקאסט שלכם? תנו את הכל. כן, כן, תתפלאו, כבעלי חברות אתם צריכים להעניק את הכל לקהל היעד שלכם, אתם לא יכולים לשמור אף סוד מקצועי. אתם תשתפו עם הקהל את כל הידע שלכם ואפילו איך לבצע השקעות או איך לפתור בעיות מסוגים שונים, ובדרך הזאת הקהל יידבק אליכם כמגנט. כל זאת בתנאי שעיקרון הערך המקסימלי ינחה אתכם כל הזמן, ולא חשיבה על איך לפרסם את עצמכם.

כמובן שיהיו מי שייבחרו לבצע את הדברים בעצמם, אבל היי, הם בכל מקרה לא היו הקהל שלכם והם היו מחפשים בכל דרך אפשרית לעקוף אתכם ולא לשלם.

במה שונה תהליך הפקת פודקאסט אצלנו לעומת האולפנים?

למידה מעמיקה של החברה ומאפייניה

אנחנו לומדים לעומק את מאפייני העסק, בתהליך יסודי ורק לאחר מכן על סמך הידע והניסיון שלנו, מגבשים עבורו אסטרטגיית פודקאסט מותאמת.

לא פעם נתקלנו בחברות מעולות עם צוות הנהלה מוכשר, שהיו יכולים לרשום הצלחות משמעותיות אם רק היו מדייקים את הפודקאסט שלהם לפלטפורמות הפודקאסטים. זכרו: העובדה שאתם יודעים לנהל אסטרטגיה שיווקית, לא אומרת שתדעו לייצר אסטרטגיית פודקאסט מוצלחת. אלה שתי אסטרטגיות שונות בתכנית. באסטרטגיית פודקאסט עלינו לחשוב מאזין ועדיין לשרת את מאפייני החברה עם תוכן המייצר ערך.

כיום 99% מהפודקאסטים פשוט רצים להקליט את הפרקים מבלי לחשוב או לתכנן מראש, כיצד הפודקאסט משתלב במשפך השיווקי. הנושא של גיבוש אסטרטגיה מסודרת לפודקאסט הוא קריטי ודרמטי בדרך להצלחה.

בדיוק כמו בכל תהליך שיווקי או עסקי, ללא אסטרטגיה מדויקת שתביא אליכם את קהלי היעד וגם תגרום להם לקנות מכם בסוף של דבר, דורש הרבה מאוד חשיבה, תכנון ובנייה נכונה של האסטרטגיה. כמו כן, בגלל ריבוי הפודקאסטים כיום, מעטים הם אלה שמצליחים וסוחפים את המאזינים.

בניית תכנית פרקים לצפייה והאזנה בבינג'

איתנו תקבלו במסגרת החבילות השונות, בנייה חכמה של הפרקים והתוכן כדי שהצופים והמאזינים שלכם ירצו לצפות בבינג'. שנים של עבודה בעולמות הפודקאסטים, לימדו אותנו כי המאזינים הקבועים הם אלה שהופכים ללקוחות משלמים, המכירים היטב את העסק וקונים ממנו.

תכנון הפודקאסט להאזנות בינג' דורש הבנה מעמיקה של הפלטפורמה. על סמך ידע וניסיון רב, אנחנו בונים לכם את הפודקאסט כדי למקסם האזנות סדרתיות. אנחנו נקל על המאזינים המעוניינים לשמוע את כל הפרקים ברצף ונסייע להם בתהליך הפסיכולוגי של בניית האמון בנו.

 

הפצה וקידום

אנחנו החברה היחידה בישראל שבנתה אסטרטגיות להפצת הפודקאסט.

אנחנו סוקרים יחד עם בעל החברה את כל הנכסים הדיגיטליים הקיימים ויכולים לסייע לנו בקידום ההאזנות לפודקאסט, לאחר מכן אנחנו חושבים כיצד אפשר להשתמש בהם בצורה חכמה.

החשיבה והשירות שלנו מקיף בכל הנוגע לתהליכי הפצה וקידום של פודקאסטים: החל מבניית קהילה מאזינים, קידום אורגני, וכן עידוד מאזינים להירשם לניוזלטר כדי שהלקוחות הפוטנציאליים יצטרפו גם להמשך המשפך ותוכלו להציע להם הזדמנויות לעסקאות או תכנים.

איזה שירותים אנחנו מעניקים בעולמות הוידאוקאסטים והפודקאסטים?

בניית קונספט של פודקאסט

תכנון אסטרטגי של הפודקאסט בהתאם למאפייני החברה או העסק. בחירת שם הפודקאסט, פורמט שיחות אישיות, ראיונות או הדרכות, תלוי בצורך של החברה.

הפקת פודקאסט - ייעוץ וליווי שוטף עד להצלחה

אנחנו מעניקים שירות ליווי שוטף שכולל מעקב רציף אחר הפרקים, קצב צבירת עוקבים, אחוזי השימור של מאזינים, תוך הכוונה מלאה לגבי המשך הדרך.

בחירת סוג אחסון פודקאסט תוך ביצוע כל ההגדרות הטכניות

לאחסון הנבחר יש משמעויות שונות ואפילו השפעה על עוצמה והיקף החשיפה. אנחנו מסייעים לעסק לבחור בסוג האחסון המתאים לצרכים שלו וכן מעודדים שימוש בהעלאת וידאוקאסטים.

ליווי ברכישת ציוד הקלטה וצילום והקמת אולפן פודקאסט בבית העסק

חברות רבות מחליטות להקים אולפן עצמאי בבית, שזו אחת הדרכים להפוך את הפודקאסט לנושא ארגוני אסטרטגי ולאפשר זמינות של הקלטות.

איך אנחנו מקדמים את העסק שלך?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

בשורה התחתונה:
איך עושים כסף מפודקאסט?

זו השאלה שמעסיקה את כל החברות שמחליטות להקים פודקאסט. נוכל להגיד שפודקאסט הוא אחד מכלי השיווק המניבים ביותר שקיימים כיום, מהסיבה שמתי מעט מוכנים להשקיע בו לטווח ארוך ולהתמיד. בניגוד לרשתות חברתיות או פלטפורמות אחרות, לא קל לייצר פודקאסט, ולכן התמדה ומחויבות ארוכת טווח תאפשר בפועל להפוך אותו לנכס מניב לבעל העסק.
הדרך להפיכת הפודקאסט לכלי שמניב הכנסה לבעל העסק, היא שימוש בפודקאסט ככלי בונה אמון בחברה. הפודקאסט יהפוך לכלי שיבסס את החברה והאנשים בה כמומחים. מהם היסודות החשובים כדי לעשות בפועל כסף מהפודקאסט שלכם? התמדה כדי להצליח בפודקאסט אתם למעשה נדרשים לבנות קהילת מאזינים ואת העוקבים הרצופים שלכם. לשם כך אתם נדרשים להתמיד לטווחים מאוד ארוכים ולצבור עוקבים בעקביות. מעקב וניתוח נתונים מתמיד כדי לעשות באמת כסף מהפודקאסט עליכם לעקוב אחר הפרקים ולנתח אותם, לסקור את אחוזי השימור מהפרקים, מקומות נטישה והיכן אנשים נשארו יותר בפרקים והיכן הם נטשו.

אפשרויות נוספות הן שימוש בפודקאסט כדי להרחיב את הקשרים העסקיים של החברה עם תחומים משיקים ומקבילים שאינם מתחרים עם פעילות העסק. ככל שהחברה או בעל העסק יזמינו את אותם אנשי מקצוע מקבילים לראיונות ובמיוחד כאלה שלא נמצאים איתה בקשר רציף, ככה היא תוכל גם להעניק להם את הבמה ולהשיג לקוחות חדשים וכן החברה תוכל לקבל חזרה קשרים עסקיים שיסייעו בפיתוחה ובמיצוב התדמית שלה בשוק.

כיצד עובד אצלנו התהליך של הקמה וליווי פודקאסט?

איך אנחנו מקדמים את העסק שלך?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

חקר הארגון והצרכים שלו

הבנה עמוקה לגבח מהן החוזקות והחולשות של הארגון בקרב קהלי היעד.
1

הבנת המטרות התקשורתיות

הגדרה משותפת עם הארגון, לגבי המטרות שניתן להשיג בפועל כתוצאה מעבודה רציפה של יחסי ציבור. דיוק הארגון לגבי מטרות שיחסי ציבור לא יוכלו בדרך כלל להשיג.
2

בניית אסטרטגיה

אסטרטגיה תקשורתית אפקטיבית בהתאם לארגון וצרכיו. מענה על שאלות למשל, האם החברה זקוקה לתמהיל גבוה יותר בתקשורת הארצית.ם, רשתות חברתיות: כגון פייסבוק ולינקדין, באתרי האינטרנט המובילים והפופולריים בארץ, כגון: Ynet, Themarker, Calcalist Calclistech, bizportal, Walla ועוד.
3

פיצוח ובניית הסיפור האישי

הרבה פעמים עסקים לא מודעים לסיפור שיש מאחור. לכן, המטרה של אנשי יחסי ציבור מעולים, היא לדעת לזקק את הסטוריטלינג שיעניין את כלי התקשורת וגם ישרת אסטרטגית את החברה והארגון.
4

תכנית עבודה ממוקדת

בניית תכנית עבודה מסודרת עם Action Items שניתן ליישם בפועל.
5

מיפוי כלי התקשורת הרלוונטיים

בחירת הטקטיקה והמיקוד בקהלי היעד המתאימים. יצירת הפיצ' הכולל את הסיפור האישי של המנכ"ל או היזם.
6

הפקת הפודקאסט

הפקת בפועל של הפודקאסט כולל הציוד, החיבור לפלטפורמות, הפרסום הראשוני ועוד.
7

 

איך תדעו בכלל שפודקאסט מתאים לארגון שלכם?

הצורך בפודקאסט נולד בדרך כלל, בעקבות כאבים עמוקים של חברות עסקיות שחיפשו פלטפורמה שתוכל לחבר אותם בצורה אותנטית אל הלקוחות.

אם בסוג העסק או המוצר שלכם, נדרשת רמת אמון גבוהה מאוד של הלקוחות הפוטנציאליים אתכם ועם האופי וגם השירותים ודרך החשיבה שלכם, אז פודקאסט הוא הכלי המתאים ביותר בשבילכם.

פודקאסט יוכל לסייע לכם לשפר באופן משמעותי את יחסי ההמרה, מאחר והוא הופך אתכם למומחים בעיני הלקוחות הפוטנציאליים, מגביר אמון וגורם להם לפנות אליכם ביראת כבוד, שלא מתאפשרת כמעט באף כלי שיווק אחרים.

רק אבחון ואיתור הכאב של היעדר אמון מספק ומיתוג אישי בקרב לקוחות שיש אצלכם בעסק מבעוד מועד, ויצירה של פרק שמביא למודעות את אותו כאב או כאבים והפתרונות שלהם, הוא הדרך הנכונה.

אם אתם משתמשים אך ורק בכלי שיווק מסוג Push, כלומר בכלי פרסום שדוחפים בכוח את הפרסום והבאת הלידים אל הלקוחות, ואין לכם שום אמצעי מסוג Pull, כלומר כזה שימשוך את הלקוחות אליכם, ואתם חברה שהיא מעולם השירותים, אזי ככל הנראה פודקאסט הוא כלי חשיפה משמעותי שעשוי להתאים לכם.

מדוע כל פודקאסט שמוקם היום צריך להיות מצולם ולהפוך למעשה לוידאוקאסט?

אנחנו חוגגים יותר משנתיים מאז המהפכה הראשונה של ספוטיפי שאפשרה לראשונה ליוצרים להעלות את הפודקאסט שלהם כוידאו. היא סימנה למעשה את סמן הההצלחה והוא השימוש בוידאו באבולוציה של הפודקאסטים. בשנת 2024, נולדה מהפכה נוספת וספוטיפי פור פודקאסטרס הפכה לספוטיפי פור קריאייטורס ואז היוצרים קיבלו הרבה מאוד כלים פרקטיים כיצד למקסם את הביצועים של הוידאוקאסטים שלהם.

לכן, גם עם התנופה של פודקאסטים ביוטיוב, המשמעות היא שפודקאסט שאינו מצולם בוידאו, הופך ללא רלוונטי. הוידאו נמצא מאז המהפכה הזאת יותר ויותר בשימוש על ידי הצופים/מאזינים שלכם.

למה הוידאו הופך גם לכלי פרקטי בקידום הפודקאסט?


הסיבות לכך הן רבות. ראשית, צילום הוידאו מאפשר מאוחר יותר לייצר חומרים שיקדמו את הפודקאסט ברשתות החברתיות תוך שימוש בוידאו. הגישה של מערך שיווק מבוסס פודקאסט הופכת יותר ויותר לנפוצה לא רק בישראל, אלא גם ברחבי העולם. הפרקטיקה הזאת מוכיחה את עצמה. 

אבל הסיבה העיקרית שוידאוקאסט הולך וצובר תאוצה, היא החלטה מסקרנת של Spotify לאפשר תחת האחסון שהיא מספקת Spotify for Podcasters אפשרות להעלות פרקים מלאים בוידאו.

העלאת פרקים בוידאו מאפשרת ליהנות ממימד חדש של פודקאסט והוא צפייה שמאפשרת להגביר עוד יותר את האמון של מאזינים בבעל העסק.

בזכות ידע שנצבר לאורך שנים ארוכות.

כיצד עובד אצלנו התהליך של הקמה וליווי פודקאסט?

  1. הבנה לעומק של החברה, אנשי המפתח והגורמים הוורבליים שיובילו את הפודקאסט.
  2. ניתוח הכאבים השיווקיים והנכסים הדיגיטליים האחרים, כדי ליישם את הגישה של פודקאסט כמנוע תוכן מרובה פלטפורמות.
  3. בחינת התקציבים לטווח ארוך וגם ובדיקה כי ביכולת החברה להתמיד עם פודקאסט לטווח ארוך.
  4. תכנון הפרקים לטווח ארוך קדימה – ללא תכנון מדויק קדימה וידיעה לאן הולך הפודקאסט, יהיה קשה מאוד לשכנע את אנשי הארגון להתמיד.
  5. דיוק והעצמת הערך שהחברה יכולה להעניק בפרקים – הדרכת המרואיינים בפודקאסט כיצד להעביר מסרים חדים, להגביר את הערך שהם מעניקים לקהל ולסייע להם לדייק את הפרקים.
  6. חשיבה ותכנון של הזמנת מרואיינים עתידיים – כדי לייצר תנופה לפודקאסט ולהיחשף אורגנית לקהלים חדשים, חשוב לבחור מרואיינים מעניינים. אנחנו מסייעים באיתור מרואיינים מעולים שיכולים להעניק ערך לקהלי היעד של החברה.

מהן הטעויות הפופולריות של חברות שמחליטות להקים פודקאסט?

אחרי ששוחחתי עם מאות חברות וניתחתי פודקאסטים שונים שיצא לי להאזין להם, מצאתי את הטעויות הבאות שהיו הפופולריות ביותר:

  1. לא מגדירים ומחליטים מראש על אסטרטגיה של הטווח הארוך – פעמים רבות בעל החברה מחליט על הקמת פודקאסט ובגלל חוסר ידע או הבנה. למשל, מעטות החברות שמבינות כי הפרק הראשון בפודקאסט, דורש הכנה, היערכות ובפרט נגיעה בכאב הכי הכי עמוק של קהל היעד שלהם.
  2. מצפים שההשקעה תחזיר את עצמה כבר מהפרק הראשון – יש לנו חדשות בשבילכם, פודקאסט הוא ריצה למרחקים ארוכים, תצטרכו עשרות רבות של פרקים לפחות כדי להתחיל לראות תמורה ממשית מההשקעה.
  3. מפרסמים את מוצרי החברה – הכלל הראשון בפודקאסט הוא ערך בכל שנייה ושנייה למאזין, הפיכת הפודקאסט לכלי פרסום, או קבלת ייעוץ פודקאסט ממשרד פרסום, היא שגיאה חמורה שמובילה להרס ההשקעה שלכם.
  4. חוסכים בעלויות הפקה כדי להגדיל את החזר ההשקעה – ככל שמדובר בחברות בע"מ, פודקאסט הפך לכלי משמעותי בארסנל השיווק שלכם. לכן יש לראות אותו ככזה, ולהקצות לו שורה של משאבים כספיים וכלכליים, כולל השקעה באיכות הפרקים, ציוד הקלטה, ציוד צילום וכן בקידום.
  5. בטוחים שנכון לעשות עונות, במקום להקליט בצורה רציפה – עונות בפודקאסט ואי הקלטה קבועה לאורך כל חודשי השנה, יביאו לפגיעה משמעותית במומנטום של ההאזנות וביכולת לצבור קהלים עם תנופה. בשורה התחתונה: החלטתם על פודקאסט? אסור לעשות עונות.

בין לקוחותינו