יחסי ציבור לעורכי דין

העולם תחרותי יותר מאי פעם, וחברות מוכרחות לעמוד בקצב ולייצר תוכן מקצועי ומעולה לקהלי היעד השונים שלהן, אם זה לעובדים, לקוחות, ספקים או חברות ועסקים עבור שיתופי פעולה פוטנציאלים. יחסי הציבור הם אחד האקסים פקטורים המרכזיים, שמסייעים לכם לבנות ולשפר את מיתוג המעסיק שלכם.

אחת הדרכים המרכזיות לעשות זאת, היא באמצעות אסטרטגיית יחסי ציבור, שהחשיבות שלה מדי שנה רק עולה ועולה.

איך אנחנו מקדמים את העסק שלך?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

יחסי ציבור לעורכי דין הם אחד מתחומי ההתמחות שלנו במשרד. אנחנו עובדים עם מספר חברות עורכי דין ממגוון תחומים ומסייעים להם בחשיפה תקשורתית שיש לה ערך רב לציבור, למשל עורך דין המייצג תובעים בתביעה ייצוגית נגד גופים גדולים במשק שהטעו את הצרכנים. ככ למה יחסי ציבור זה כלי אפקטיבי לעורכי דין?

מה זה יחסי ציבור לעורכי דין? יחסי ציבור לעורכי דין זהו כלי בארגז השיווקי שבונה עבור עורכי הדין את התדמית שלהם בקרב הציבור הרחב. עורך הדין משתתף בכתבות עיתונות או טלוויזיה ברמה אורגנית וללא תשלום עליהם ותורם מהידע שלו, או מייצג את הלקוח שלו בתקשורת וכך חושף את עצמו לקהלים רחבים כדי שיכירו אותו.
מאחר ועל עורכי דין חלות מגבלות רבות של אתיקה, בכל הנוגע לפרסום, יחסי הציבור גם בשנת 2025 הם אחד הכלים האפקטיביים והאותנטיים ביותר כדי לקדם את המותג והעשייה שלכם בגופי המדיה הגדולים. לכך מצטרפים גם הפודקאסטים העוצמתיים שזהו אחד הכלים המובילים כיום בעולם יחסי הציבור.

הדירוגים של דאנס, BDI וגופים נוספים ממתגים את עורכי הדין כמובילים בענף, לצד עבודת יחסי ציבור תקשורתית נבנה אמון ומותג לאורך זמן שמביא את שם משרד עורכי הדין לעתים אל שולחן המנכ"ל או מקבל ההחלטות. ממש כמו פעם, המנכ"ל מתקשר לעורך הדין שהופיע בכתבה ומבקש לקבוע איתו פגישה.

עורכי דין רבים החליטו להתמקד ברשתות החברתיות בלבד, ככלי לקידום המותג. עם זאת, מי שישלבו גם יחסי ציבור ועשייה תקשורתית, יצליחו לעתים להופיע בתכניות המובילות בטלוויזיה כמו משחקי הכיס, תכנית חיסכון ועוד.

מה החשיבות של יחסי ציבור בעולם המשפט ואיך זה מתקשר למותגים ומיתוג?

כפי שתוכלו כנראה לראות, בישראל ישנם עשרות אלפי עורכי דין פעילים. המשמעות היא שרבים מאוד נלחמים על ייצוג של מספר קטן של חברות, עסקים ובעלי הון. כדי לנצח במשחק ולהתחרות על התיקים והנושאים הגדולים והמשמעותיים ביותר, משרדי עורכי הדין צריכים לבנות לעצמם מותג תקשורתי. הלקוחות הגדולים מעוניינים לעבוד רק עם מותגים גדולים ומי שנבחרים כמומחים באתרי החדשות והכלכלה לראיונות.

מהן האסטרטגיות העיקריות ביחסי ציבור לעורכי דין?

פרסום תביעות עם פוטנציאל תקשורתי גבוה

עורכי דין שיש להם תיקים עם פוטנציאל תקשורתי גבוה, לעתים מבזבזים את התחמושת הזאת על הרשתות החברתיות, בשעה שהם יכולים לקבל הכרה משמעותית בכלי התקשורת המובילים כמו עיתונים כלכליים (כלכליסט, גלובס ודה מרקר) ולעתים גם באתרי החדשות הגדולים בישראל.

פרסום הישגים בעולמות הנדל"ן

למשל, תקדימים ופרויקטים של התחדשות עירונית. משרדי עורכי דין בעולמות הנדל"ן משיגים מיתוג תקשורתי דרך פרסום למשל של ייצוג דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית. עורכי הדין מובילים את פרסום הפרויקט החדש במתחם פינוי בינוי או ברחוב מסוים. ככל שהפרויקט נמצא באזור מבוקש ומסקרן יותר או בשכונה שטרם בוצעה שם התחדשות עירונית, כך רמת העניין התקשורתי תהיה הרבה יותר גבוהה והסיכוי לפרסם את הפרויקט עולה.

מיתוג אישי של השותף המנהל במשרד עורכי הדין

פרקטיקת יחסי ציבור שמכוונת לקידום השותף המנהל במשרד עורכי דין, יכולה לעבוד היטב במידה והוא ויראלי ומתראיין מצוין. אולם, במידת מה המיתוג של כל המשרד תלוי ביכולותיו בכלי התקשורת וכל הפוקוס עובר אליו. זו טקטיקה מתאימה עבור משרד עורכי דין קטנים.

במשרדי עורכי דין

מיתוג אישי של עורכי דין

פרקטיקת יחסי ציבור הדוגלת בקידום של מספר דמויות מפתח במשרד עורכי דין והפיכתם לאוטוריטות תקשורתיות, תביא לקידום המותג של המשרד בצורה הרבה יותר אפקטיבית ורוחבית. עם זאת, המהלך הזה דורש שיתוף פעולה מכמה וכמה גורמים באופן רוחבי.

בחירת עורכי הדין המובילים להופעות בפודקאסטים המובילים

פודקאסטים הפכו לכלים עוצמתיים מאוד בתקשור ומיתוג של עורכי דין בשנים האחרונות. הופעות בפודקאסטים מייצרות היכרות ומיתוג עם עורכי הדין במשרד שיודעים להוביל שיחה ולהעניק ערך מיוחד לקהל המאזינים.

כאן יש יתרון דווקא לפודקאסטים הלא משפטיים אלא הכלכליים כמו ציפור פיננסית (גילוי נאות: שהם לוי נמנה על מקימיו), ידע שווה כסף, כסף בקיר ועוד ועוד. הפודקאסטים הם אחד הכלים הכי אפקטיביים במיתוג אישי וגם ביצירת עבודה לעורכי דין וייצור של פניות חדשות של מתעניינים. כך נוצר לו כלי שהוא גם תדמיתי וגם כלי פרפורמנס מאוד יעיל. ​

הדגשים שלנו בביצוע יחסי ציבור לעורכי דין

במהלך השנים פיתחנו שיטה שעובדת מעולה כאשר אנחנו עושים יחסי ציבור למשרדי עורכי דין

תוכן מקצועי וערך אמיתי

כתיבת מאמרים משפטיים

אנחנו עובדים יחד איתכם על פרסום מאמרים משפטיים באתרים מובילים בתחום, באתר הפירמה, בבלוג אישי, או בפלטפורמות כמו TheMarker, גלובס או ynet.

השתתפות בפודקאסטים ובוובינרים

מסייעים לכם ביצירת נוכחות דיגיטלית באמצעות ראיונות, שיחות עם מומחים ודיונים בנושאים משפטיים חמים.

סרטוני תוכן ביוטיוב וברשתות החברתיות

מפיקים לכם סרטוני הסבר על סוגיות משפטיות נפוצות, תוך שמירה על שפה נגישה ופשוטה.

פעילות במדיה וביח״צ מסורתי

הופעה בתקשורת

עבודה עם משרד יח"צ שיחבר את עורך הדין לכתבים משפטיים כדי שיצוטט כמומחה בתיקים מתוקשרים.

הגשת מאמרים ודעות לתקשורת

פרסום טורי דעה בנושאים אקטואליים עם זווית משפטית.

ראיונות בטלוויזיה וברדיו

יצירת שיתופי פעולה עם גופי תקשורת שזקוקים לפרשנות משפטית.

פעילות ברשתות חברתיות

לינקדאין

פלטפורמה אידיאלית לעורכי דין לשיתוף מאמרים, פוסטים מקצועיים וקישור ללקוחות פוטנציאליים.

פייסבוק וקבוצות ייעודיות

השתתפות בקבוצות מקצועיות ונתינת טיפים מקצועיים מבלי לפרסם את עצמך ישירות.

טיקטוק ואינסטגרם

שימוש בסרטונים קצרים להסבר על סוגיות משפטיות פופולריות בשפה קלילה.

מיתוג אישי ובידול

בניית אוטוריטה בתחום

התמחות בנישה משפטית ייחודית כמו ליווי עסקאות נדל"ן מורכבות, דיני אינטרנט או זכויות עובדים.

יצירת שם כמרצה בכנסים משפטיים

הרצאות באוניברסיטאות, בלשכת עורכי הדין ובפורומים מקצועיים.

קידום אורגני ו-SEO לאתר הפירמה

כתיבת תוכן משפטי עשיר שידורג גבוה בגוגל, כך שאנשים שמחפשים תשובות לשאלות משפטיות יגיעו לאתר שלך. שימוש באסטרטגיית SEO חכמה שתתמקד בשאלות חיפוש כמו "איך להגיש תביעה על לשון הרע?" או "מה עושים במקרה של פשיטת רגל?".

קשרים ושיתופי פעולה

חיבורים עם אנשי מקצוע רלוונטיים

שיתופי פעולה עם רואי חשבון, יועצי מס, מתווכי נדל"ן או בעלי עסקים אחרים שיכולים להפנות לקוחות.

חברות בפורומים עסקיים ונטוורקינג

כמו BNI, קבוצות משקיעים, מועדוני יזמים.

מענה לשאלות בפורומים מקצועיים

השתתפות באתרי שאלות ותשובות כמו Avvo (בארה"ב) או פורומים משפטיים ישראליים. מתן ייעוץ ראשוני חינמי בקבוצות מקצועיות יכול לייצר אמון וחשיפה.

מכוון שתחום עורכי הדין הוא עולם תוכן מקצועי מאוד,
נדרש משרד יחסי ציבור שכבר מכיר את המגבלות הקיימות על עורכי דין וערוך להתחיל לעבוד מייד, ללא עקומת למידה.

יחסי ציבור לעורכי דין שונים מיחסי ציבור למקצועות אחרים בעיקר בגלל המגבלות האתיות, הצורך בשמירה על תדמית מקצועית ואובייקטיבית, והדרך שבה ניתן לפרסם שירותים משפטיים. הנה כמה מההבדלים המרכזיים שאנחנו למדנו עליהם במהלך השנים בהם אנו עובדים עם משרדי עורכי דין לצורך יחסי ציבור:

1
2
3
4
5
6
7

מגבלות אתיות ורגולציה

אצל עורכי דין
לשכת עורכי הדין אוסרת על שיווק אגרסיבי, פרסום מטעה, הבטחות לתוצאות משפטיות, והשמצת מתחרים. בישראל, למשל, יש חוקים נוקשים לגבי אופן הצגת השירותים המשפטיים, מה שמגביל את השימוש בפרסום ישיר.
במקצועות אחרים
רוב בעלי המקצועות (כמו רופאים, יועצים עסקיים, משווקים, נדל"ן וכו') יכולים להשתמש בפרסום אגרסיבי, הנחות, מבצעים, ושיווק ישיר כדי למשוך לקוחות.

בניית סמכות ומוניטין במקום מכירה ישירה

מיתוג דרך תוכן מקצועי
יחסי הציבור בונים תדמית תקשורתית וסמכות מקצועית בנושאים ספציפיים שבהם הוא מומחה, תוך עקביות ככל שניתן כדי להפוך את עורכת הדין למרואיינת סדרתית, כזו שזוכרים אותה לאורך זמן. באופן כללי יחסי ציבור מתמקדים בהצגת עורך הדין כסמכות מקצועית בתחומו דרך כתיבת מאמרים, השתתפות בראיונות בתקשורת, הופעה בכנסים מקצועיים, ופרסום תיקים מעניינים (תוך שמירה על חיסיון).
במקצועות אחרים
עסקים יכולים להשתמש בקמפיינים שיווקיים ישירים, מבצעי מכירות, שיתופי פעולה מסחריים ופרסום ממומן בגוגל ופייסבוק ללא מגבלות רגולטוריות.

אופי החשיפה במדיה

אצל עורכי דין
החשיפה בתקשורת היא לרוב עקיפה – עורכי דין מצוטטים כמומחים בעניינים משפטיים בתקשורת, מתארחים בפודקאסטים, כותבים טורי דעה, או משתתפים בפאנלים מקצועיים. עם זאת, ניתן לשלב בצורה חכמה בין כל העולמות יחד. למשל, עורך דין שיבחר להתראיין לפודקאסט מוביל, יוכל לקבל ממנו סרטונים קצרים לשיווק עצמי ויותר מכך, אם הפודקאסטר מחזיק במערך שיווק מבוסס פודקאסט, הוא ידע איזה חלקים היו יותר ויראליים ואיך לייצר סרטונים נכונים לקידום הפודקאסט בצורה הכי אפקטיבית שיש.
במקצועות אחרים
עסקים יכולים לקדם את עצמם ישירות בפרסומות, לפרסם המלצות של לקוחות, להפעיל קמפיינים ממומנים במדיה החברתית, ולהשתמש בפרסום משפיענים.

שיווק מפה לאוזן ונטוורקינג

אצל עורכי דין
קשרים אישיים והמלצות משחקים תפקיד קריטי, שכן לקוחות פונים לעורכי דין מתוך אמון והיכרות אישית. לכן, נטוורקינג, שיתופי פעולה עם אנשי מקצוע אחרים (כגון רואי חשבון או יועצי מס), והשתתפות באירועים מקצועיים הם כלים חשובים מאוד.
במקצועות אחרים:
עסקים יכולים להשתמש בקמפיינים לקידום מכירות, משפיענים, ודירוגים באתרים כמו Google Reviews או Trustpilot.

שימוש ברשתות חברתיות

אצל עורכי דין
השימוש במדיה החברתית צריך להיות אינפורמטיבי וחינוכי יותר – פוסטים על תקדימים משפטיים, טיפים משפטיים, או ניתוח תיקים מעניינים. פרסום יתר עלול להיתפס כלא מקצועי.
במקצועות אחרים
אפשר להשתמש במדיה חברתית לצורך קידום מכירות ישיר, הצגת מוצרים, חוות דעת של לקוחות, ויצירת קמפיינים ויראליים.

תוכן שיווקי לעומת מידע מקצועי

אצל עורכי דין
התוכן חייב להיות מבוסס על ערך מקצועי. מאמרים משפטיים, ראיונות, ותיקים ציבוריים מעניינים הם הכלים המרכזיים לפרסום עקיף.
במקצועות אחרים
עסקים יכולים להשתמש בתוכן שיווקי ממוקד מכירה כמו דפי נחיתה, השוואות מוצרים, קמפיינים ממומנים, ותוכן ממוקד המרה.

הגבלת פרסום הישגים

אצל עורכי דין
אסור לפרסם הישגים אישיים בצורה שיווקית מדי (למשל: "זכינו ב-95% מהתיקים שלנו"), אלא רק להציג את תחומי ההתמחות שלהם.
במקצועות אחרים
אנשי מקצוע יכולים להדגיש הישגים, המלצות, דירוגים וסטטיסטיקות מכירה כדי למשוך לקוחות.

איך אנחנו מקדמים את העסק שלך?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

לעורכי דין יש חוקי אתיקה מחמירים שמגבילים את יכולתם לפרסם את עצמם בעיתונות ובציבור. בישראל, כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין (ובפרט כללי לשכת עורכי הדין (פרסומת), התשס"א-2001) קובעים מה מותר ומה אסור בפרסום ושיווק של שירותים משפטיים.

המגבלות המרכזיות על פרסום לעורכי דין

איסור על פרסום מטעה או משבח

איסור על פרסום שיש בו השוואה לאחרים

פרסום חייב להיות מכובד ולא מסחרי מדי

מגבלות על פרסום בעיתונות, טלוויזיה ורשתות חברתיות

איסור על פרסום שמציג לקוחות או תיקים

מותר להשתמש בפרסום אינפורמטיבי בלבד

עורכי דין יכולים לפרסם את הפרטים הבאים:

איך עורכי דין בכל זאת עושים יחסי ציבור חוקיים?

כתיבת מאמרים משפטיים

פרסום מאמרים באתרי חדשות ובאתר המשרד על נושאים משפטיים רלוונטיים.

הופעה בתקשורת כמומחים

פרסום מאמרים באתרי חדשות ובאתר המשרד על נושאים משפטיים רלוונטיים.

יצירת תוכן מקצועי ברשתות החברתיות

הסבר על חוקים חדשים, טיפים משפטיים וניתוח פסיקות רלוונטיות.

השתתפות בכנסים מקצועיים

הצגת עורך הדין כמומחה באמצעות הרצאות ודיונים מקצועיים.

בישראל, כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין (ובפרט כללי לשכת עורכי הדין (פרסומת), התשס"א-2001) קובעים מה מותר ומה אסור בפרסום ושיווק של שירותים משפטיים.

אנחנו מכירים את המגבלות ואת האפשרויות ונעבוד איתכם בצורה החלקה, המקצועית והמוצלחת ביותר.

אנחנו ב-Creativity Value מספקים לכם שירותי יחסי ציבור ומסייעים להעביר באופן הטוב ביותר את המסרים שלכם באמצעות:

כלי תקשורת אליהם נפנה במסגרת ניהול יחסי הציבור

עיתונות משפטית

"הפרקליט" ו"המשפט", גלובס ודה מארקר.

עיתונות מסורתית

YNET, וואלה, מאקו.

רדיו וטלויזיה

כאן 11, חדשות 12 ו-13

תקשורת אלטרנטיבית

פודקאסטים וגם וידאוקאסטים (המומחיות הספציפית שלנו)

בין לקוחותינו