אם עד לפני 3 שנים יכולתם לבנות תכנית שיווקית מלאה לעסק שלכם ולא להיות חייבים להכליל וידאו, כל זה בכלל השתנה. וידאו הולך ותופס יותר ויותר משקל בעולם השיווק, במיוחד בגלל האילוצים של הרשתות החברתיות שעברו לשימוש בוידאו באופן מוגבר.
הרשתות החברתיות ועולם המסרים המיידיים הפך לכזה שמי שאין להם תכני וידאו, נמצאים מחוץ לפריים תרתי משמע. כלומר, הם סובלים מנחיתות משמעותית.
למשל, מאז שהוקמה טיקטוק, נטרפו הקלפים וגם הרשתות החברתיות האחרות כמו אינסטגרם ופייסבוק עברו לקדם וידאו הרבה יותר.
כל זה ועוד לא דיברנו על הפיתוח של יוטיוב. פלטפורמת יוטיוב שהיא מהראשונות שזיהו את הנושא של הפצה והעלאה של וידאו להמונים. יוטיוב רצה כבר יותר מעשור ואפשר לראות שערוצי יוטיוב שמתמידים עם תוכן איכותי, זוכים ונהנים למספר מנויים שהולך וצומח. כך שהתמדה בהעלאת התוכן שלכם בפלטפורמות כאלה, יש בהחלט ערך גבוה.
אם בשנת 2016 רק 61% מהחברות עשו שימוש בוידאו בשיווק שלהם, ב-2023 אחוז של 91% מהחברות עשו בו שימוש על על פי Wyzowl. המספרים מוכיחים שהוידאו הפך לכלי משמעותי בשיווק של כל ארגון וחברה.
איך זה בכלל קרה: כיצד הפך השימוש בוידאו לבסיס השיווקי בכל עסק?
יש לכך שני גורמים מרכזיים כשהעיקרי הוא פשוט ההנגשה. כשהיום לכל סמארטפון הבסיסי ביותר יש 3 מצלמות לפחות, וידאו נגיש מאי פעם ליוצרים. כל אחד הפך ליוצר. זה קרה במקביל, גם הרשתות החברתיות התפתחו ויצרו עוד ועוד וידאו. לצידן, יצרניות הסמארטפונים הבינו את המשמעותיות.
התפתחות הזאת כל כך משמעותית עד כדי כך שצילום וידאו בסמארטפון לעתים נראה טוב יותר ממצלמות יקרות בעלות של אלפי שקלים.
מעבר לכך, יותר מ-50% מהחשיפה ברשתות החברתיות המובילות: פייסבוק, טיקטוק ואינסטגרם, מגיע מתוכן שכולו וידאו.
האלגוריתם של הרשתות החברתיות מתוכנן לקדם יותר וידאו, 2 הרשתות החברתיות היחידות שלא נמצאות במגרש הזה הן לינקדאין ו-X (לשעבר טוויטר).
הרשתות החברתיות מאמצות את Reels ו-Story
אינסטגרם היו מבין הראשונות לאמץ את הוידאו באיכות גבוהה שהציעו מכשירי מובייל.
אט אט גם טיקטוק צברה לה תאוצה ולמעשה מאפשרת רק תוכן בפורמט של וידאו או תמונה סטטית כוידאו עם מוזיקה.
למעשה, יותר מ-50% מצריכת התוכן במובייל היא היום וידאו והמגמה הזו צפויה עוד יותר להתגבר.
גם לינקדאין הודיעה שתקדם סרטוני Reels אצלה באפליקציה ובכך גם הרשת חברתית עסקית המאוד רצינית הזאת מעוניינת שכולנו נצרוך את התוכן שלנו בפורמט של וידאו.
איך משפיעה איכות הצילום על תפוצת הוידאו ברשתות החברתיות, יוטיוב ושאר הפלטרפורמות?
הרשתות החברתיות תמיד יקדמו יותר וידאו שצולם באיכות גבוהה, על פני וידאו שצולם באיכות נמוכה יותר.
כשאנחנו מדברים על איכות, אז ההתייחסות היא גם לסוג המצלמה ויכולותיה. כמו כן, גם לאיכות התמונה שבחרתם במצלמה, כשהמגבלה היא 4K. אם תצלמו כיום ב-4K תוכלו להעלות את הוידאו באיכות הזאת ליוטיוב, אבל הרשתות החברתיות לא יודעות למשל להציג וידאו באיכות הזאת.
עד כמה משמעותי השימוש בכתוביות ברשתות חברתיות וסרטונים קצרים?
ככל שמדובר על סרטונים קצרים, כתוביות הן מאסט. במיוחד בסושיאל, כתוביות הן חשובות מאוד.
אחת הסיבות לכך שאתם צריכים כתוביות, נובעת מחוסר הסבלנות של הקהל. הוא רוצה את התוכן מהיר, קל, נגיש ובדרך שהכי נוח לצרוך אותו.
הוכח כי חלק גדול מאוד מהצופים שם את הווליום בסמארטפון במצב שקט ורק אם הכתוביות ישדרו משהו מעניין עבורו, הוא יאזין גם לסאונד.
כשמדברים על פרק בפודקאסט למשל, שאורך מעל ל-20 דקות, אז לא מצופה שתעשו שימוש בכתוביות.
הוק או רמז לנושא הסרטון מהווה גורם מכריע בתפוצה שלו
שימוש בהוק, או 3 שניות שתפקידן למשוך את המאזינים קדימה ליתר הסרטון, הם אחד הדברים הכי חשובים בהצלחה שלו.
הוא חשוב בין אם אנחנו מדברים על הרשתות החברתיות, ואפילו אם מדברים על יוטיוב.
בעידן האונליין והסושיאל, הסבלנות מתקצרת מאוד, הנטישה של תכנים היא גבוהה והמוטיבציה לעבור לדבר הבא כי התחלתם לא מעניין היא גבוהה.
אתם במלחמה על המאזינים.
חשיבות איכות הסאונד – גם בתפוצה ובמיוחד בתפיסת הלקוחות
רבים מדי מעלים סרטונים עם סאונד שלא הוקלט בנייקמייק איכותי או מיקרופון שולחני. מהניסיון והידע שיש לי, איכות הסאונד היא דרמטית.
כשהמציג איכותי ואיכות הסאונד נמוכה, משהו משמעותי נפגם בחוויה ובתפיסה. מעבר לכך, תחשבו על זה. איכות הסאונד משדרת למעשה איך אתם נראים.
כדוגמה הבאנו כאן פרק פודקאסט הפקנו ובו עשינו שימוש ב-2 מיקרופונים של חברת Shure מסוג MV7. ברמת ההיסטוריה, עוד בשנות ה-70 נהג הזמר מייקל ג'קסון להקליט את השירים שלו רק עם מיקרופונים שיוצרו על ידי Shure והם נחשבים למיקרופונים הטובים בעולם.
איכות הסאונד חשובה במיוחד אם אתם מצלמים פודקאסט. אחת הגישות המקובלות כיום היא לצלם פודקאסטים ולהוציא ממנו קטעים לסרטוני Reels לרשתות החברתיות.
יצירת תוכן וידאו מרובה פלטפורמות
אם בעבר המקום להציג את הווידאו שפרסמתם הסתכם באתר אינטרנט או ערוץ היוטיוב בלבד, כיום הגישה היא שיצירת הוידאו צריכה להזין את כל הפלטפורמות.
תוכן שאנחנו מייצרים בוידאו, יכול לעלות לפחות ל-4 פלטפורמות שונות: פייסבוק, אינטסגרם, יוטיוב וטיקטוק. בנוסף, התוכן יכול להיות משותף בפרופילי פייסבוק אישיים, עמוד עסקי ומקומות נוספים. עדיין לא דיברנו על לינקדאין, רשת חברתית מקצועית שמתאימה במיוחד למותגים בעולמות B2B. הגם שללינקדאין אין סטורי ורילס, אבל וידאו מקבל בה חשיפה מוגברת יותר, ככל מההשפעה שיש להם על משך הזמן שהקהל נשאר בפלטפורמות האלה.
הפצת התוכן לא חשובה פחות מההפקה שלו. את הנקודה הזאת יש רבים ששוכחים. אם אין לכם כלי הפצה ופלטפורמות הפצה ראויות, כמו עמודים שיש בהם מספיק עוקבים וקהל, תעשו רק חצי מהעבודה.
במקביל להפקת התוכן, תדרשו לחשוב על טקטיקה לחיזוק הפלטפורמות האורגניות שלכם שיסייעו לכם בהפצה אורגנית של הוידאו. זה מתחיל בהגדלה אורגנית של החברים בפרופילי הפייסבוק והלינקדאין, עוקבים בעמודים העסקיים ועוד.