מדריך: איך להגדיל את ההאזנות, החשיפה והצפיות של הפודקאסט שלכם?

אחד הדאגות הגדולות ביותר של יוצרי פודקאסטים, בין אם הם מתחילים או כבר בשלב מתקדם יותר הוא כל נושא ההאזנות והצפיות. בעולם תחרותי של עוד ועוד תוכן שעולה לרשתות, התחרות על חשיפה והאזנות הולכת והופכת קשה יותר ויותר.

במדריך הזה ריכזנו לכם כמה פתרונות פרקטיים, שכמעט כל אחד יכול ליישם, כדי להגדיל את ההאזנות, החשיפה והצפיות בפודקאסט שלכם.

חשוב לי מאוד לציין כי כל התובנות והתכנים המובאים כאן, הוכחו בפועל כיעילים עבור הלקוחות שלי, או עבור מי שייעצתי להם ונכתבו לאחר ניסיון אישי והוכחת הצלחה.

כותרות הפרקים ותיאורי פרק מושכים ומרתקים

אם אתם רוצים יותר מאזינים לפרקים שלכם, עליכם להשקיע מאוד בבחירת הכותרות.

הרי אותם מאזינים וצופים פוטנציאליים לפודקאסט שלכם, מחוזרים מאוד על ידי פודקאסטים מתחרים נוספים והתחרות הולכת וגדלה. באותו הזמן יש למאזינים כמות מוגבלת של שעות שבה הם בוחרים האם להאזין לכם או לאחרים.

ככל שהכותרות שלכם בכל פרק יעניקו מענה לבעיות יותר משמעותיות או שיביאו עימם חוויה מאוד מיוחדת או סיפור מרגש, ככה הקהל יזדהה רגשית וירצה יותר להיכנס אל הפרק ולשמוע אותו עד סופו.

גם התיאור של הפרק עצמו, מלבד הכותרת, הוא חשוב ומהותי מאחר ויש מאזינים שלא מסתפקים בכותרת, אלא רוצים לדעת מה יהיה התוכן בפועל ומהו סיפור הפרק. מעבר לכך, שתיאור מפורט של פרק, יביא אתכם להופיע יותר במנוע החיפוש של ספוטיפי.

ועכשיו לדוגמה הפרקטית, נניח ואני למשל יועץ משכנתאות שמייצר פודקאסט לקידום עצמי. נניח וחשבתי על פרק שיסביר על עריכת משא ומתן מול בנקים, אז אני אקרא לו "כך תבצעו משא ומתן אפקטיבי מול הבנקים ותחסכו הרבה כסף".

הצעתי שם ונושא לפרק שמדבר על בעיה וגם מציע לה פתרון וכן מסביר ומעביר לקהל את המסר שהם יקבלו ערך כלכלי, אם יאזינו לפרק. כלומר, אנחנו מכבדים את הזמן של המאזינים ומציעים להם תמורת הקדשת הזמן שלהם להאזנה גם תמורה כלכלית.

שימוש בפרופילים אישיים ברשתות החברתיות

אם נחשוב על זה לרגע, מי שירצו להאזין לפודקאסט שלנו, גם כשמדובר בפודקאסט עסקי ומקצועי, זו הסביבה הקרובה אלינו מאוד.

הקהל הקרוב אלינו ביותר ברשתות החברתיות, זהו קהל שמכיר אותנו, לכן טבעי מאוד לקדם את התכנים הראשונים או הבאים שלנו דרך הקהל הזה.

לעתים יש סוג של "בושה" מסוימת להעלות תכנים מקצועיים או כל תוכן שיצרנו ישירות לקהל היעד. בפועל, הקהל שהכי קרוב אליכם הוא הקהל שיעריץ אתכם וגם מולו אתם תחזקו את הפאנל.

השתמשו בפרופילים האישיים שלכם כדי לפרסם את הפרקים שעלו בפודקאסט, ככה תוכלו להביא מאזינים מהקהל הקרוב מאוד אליכם.

שימוש בקבוצות פייסבוק ולינקדאין בהם תשתפו את הפרקים

קבוצות פייסבוק או לינקדאין יכולות להוות פלטפורמה יעילה להפצת הפודקאסט שלכם. באמצעות פרסום הפרקים בקבוצות, תוכלו לחשוף את הפודקאסט לחברי הקהילה.

אתם צריכים להעלות פוסטים מעניינים באותן קהילות לקידום כל פרק וחשוב מאוד להיות אקטיביים בפעולות הללו.

אפשרות נוספת היא שיתוף פעולה מסחרי כלשהו עם הבעלים של הקהילה כדי לקדם את הפודקאסט שלכם. מנהלי קהילות יודעים כיצד להגדיל את התפוצה והחשיפה לפוסט שלכם, כדי להביא אליכם את המאזינים.

הזמינו את המרואיינים הכוכבים והשתמשו בקהילה שלהם

זה משהו שרוב הפודקאסטרים המתחילים לא מכירים, או בוודאי לא חושבים עליו בהתחלה.

אחת הדרכים להגביר את התפוצה והחשיפה של הפודקאסט שלכם, הוא להזמין מרואיינים הנוגעים בנושא ושיש להם קהל רחב וגדול.

למעשה זו עסקת חליפין, המרואיינים מקבלים מכם במה וחשיפה, אתם מרימים להם ובתמורה הם אמורים לסייע לכם לחשוף את הפודקאסט לקהלים שלהם.

ההילה שיש סביב מאזינים מוכרים תסייע לכם בהבאת מאזינים גם בצורה אורגנית, אך זה דורש מכם להוסיף את שם המרואיין בכותרת תיאור הפרק כדי למשוך את המאזינים האלה בפועל.

פרסום ממומן בפייסבוק

פרסום ממומן בפייסבוק כדי לקדם פודקאסט שונה בתכלית מקמפיינים אחרים. גם קמפיינרים מנוסים, מבצעים שגיאות משמעותיות כשהם באים לקדם פודקאסט.

המטרה של הפרסום היא להביא כמה שיותר האזנות לפרק ספציפי. לכן, אנחנו נימנע דווקא מלהביא את המאזינים הפוטציאליים שלנו ללינקטרי ודומיהם. כלומר, עלינו להביא אותם לפרק ספציפי שאנחנו רוצים לקדם ולא לכמה פרקים ומהם ייבחר הפרק שהם רוצים להאזין לו.

כשאתם בוחרים לקדם את הפודקאסט שלכם דרך קידום ממומן, חשוב לעשות את זה עם אחד הפרקים הכי טובים שלכם. הרעיון הוא להראות למאזינים חדשים שהפודקאסט איכותי, דרך הפרקים הטובים שבו ולא דרך הפרקים הפחות פופולריים.

מתן חסות לפודקאסט אחר – כדי להביא מאזינים לפודקאסט שלכם

אם אתם גוף שיש לו משאבים ושם את הפודקאסט בראש סדר העדיפויות שלכם, מתוך מחשבה לטווחים מאוד ארוכים, חסות לפודקאסט אחר תייצר עבורכם גם מותג וגם האזנות.

איך זה עובד בפועל? בפתיחת הפודקאסט שאתם משתפים איתו פעולה, יופיע קטע די קבוע הקורא למאזינים לבדוק גם את הפודקאסט שלכם. לדוגמה בפודקאסט עצמאי שעוסק בכלכלה אנחנו נשלם סכום קבוע לכל פרק ונקבל בתמורה בתחילת הפודקאסט קטע שקורא לאנשים להיכנס לפודקאסט נדל"ן והשקעות עם יריב פז, שאליו תוכלו להאזין בכל הפודקאסטים.

ככל שהפודקאסט שבחרתם לשלם לו כסף על חסות, הוא פופולרי וצומח יותר, כך יגיעו גם עוד קהלים חדשים אל הפודקאסט שלכם.

אם כבר אתם סוגרים על חסות בפודקאסט של גוף אחר, תוודאו שהיא מופיעה בתחילת כל פרק וגם בסוף הפרק. הרעיון הוא לא להפריע למאזין במהלך הפרק. בנוסף, אתם כמעניקי חסות רוצים להבטיח את החשיפה בפודקאסט לקהל המאזינים שלו, לכן חשוב להתעקש גם על איזכור בסוף הפרק, במיוחד אם אתם רוצים להביא מאזינים חדשים לפודקאסט שלכם באמצעות החסות.

דוגמה לחסויות בפרק פודקאסט ציפור פיננסית

תוכלו לשמוע בתחילת פרק הפודקאסט ציפור פיננסית שהכנסנו 2 חסויות בתחילת הפרק ובסופו.

חשוב מאוד שתהיה זיקה בין תחום או נושא הפודקאסט, לבין הפודקאסט שלכם – זה שאתם מעוניינים לקדם.

אחרי שקראתם את המדריך הזה, מזמין אתכם למאמרים נוספים בקידום הפודקאסט שלכם

איך לנתח את הנתונים של הפודקאסט שלכם

איך בונים מערך שיווק מבוסס פודקאסט

דאטה עוצמתי ואימפקט – כיצד פודקאסט הפך לכלי המוביל לשיווק חברות

איך אנחנו מקדמים את העסק שלך?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם